Meer over Gepleisterd bouwen

Buitengevelisolatie

Uw gebouw optimaal beschermen tegen de invloeden van buitenaf? Buitengevelisolatie biedt u een oplossing. Door verschillende fabrikanten worden verscheidene systemen aangeboden. Allemaal met als doel om uw gevel te beschermen. Buitengevelisolatie is de meest ideale manier van isoleren van vandaag.

Thermische gevelisolatiesystemen worden gekenmerkt door de volgende opbouw:

1. een isolatieplaat
2. een wapeningslaag
3. een sierpleisterlaag

De isolatieplaat kan bestaan uit meerdere materialen maar in verreweg de meeste gevallen wordt een speciale polystyreen plaat (EPS) toegepast. De wapeningslaag zorgt voor spanningsvereffening in het systeem en vormt tevens de waterkerende laag. De sierpleister zorgt voor een esthetisch verantwoorde afwerking.

We spreken nadrukkelijk van systemen omdat de hierboven genoemde onderdelen zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd om een optimale hechting te krijgen en te behouden. Onderdelen van een systeem mogen daarom nooit uitgewisseld worden met vergelijkbare onderdelen van andere systemen. Voor een goed eindresultaat is het verder van belang dat het systeem wordt aangebracht op een vlakke draagkrachtige ondergrond.

Adres: Talmastraat 67 4812 KA . Breda . Telefoon: 076-8508073 . info@bpgb.nl